Helaas je kunt niet meer deelnemen
Winactie: Roman Eva – W. Paul Young

Winactie: Roman Eva – W. Paul Young

Dertig jaar lang heeft de Canadese schrijver W. Paul Young - bekend van zijn bestseller De Uitnodiging - gewerkt aan het epos, waarin hij is geïnspireerd door het alom bekende verhaal van Adam & Eva. Hij portretteert Eva in de gelijknamige roman als een mooie, wijze heldin in plaats van een onbetrouwbare vrouw die ze in de loop van de geschiedenis is geworden. Young opent in dit epische en fantasierijke verhaal, een verfrissend gesprek over de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen binnen de context van de (Bijbelse) ontstaansgeschiedenis. Eva is een allegorische, gedurfde en literaire roman die de lezer aanzet tot denken over de gelijkheid van man en vrouw.

Het verhaal
In de roman werpt Young een vrijzinnige en moderne blik op het eeuwenoude verhaal van Adam & Eva. De roman speelt zich af op een eiland tussen onze wereld en de volgende, en gaat over een jonge vrouw die er op een dag zwaargewond, bevroren, ternauwernood in leven aanspoelt. John, de Verzamelaar vindt haar in een aangespoelde zeecontainer. Met hulp van Genezers en Weters ziet hij toe op haar herstel. Hij ontdekt dat de genetische code van het meisje haar verbindt met elk bekend menselijk ras. Ze is een meisje uit de profetieën, maar niemand weet precies wat haar redding betekent. Ze wordt door Eva, de moeder van alle levenden, ‘dochter’ genoemd en vervolgens uitgenodigd de waarheid over haar eigen geschiedenis en de geschiedenis van ons allemaal te ontdekken.


Eva – W. Paul Young | Uitgeverij Kok | paperback met flappen| 320 blz. | paperback € 19,99| e-book € 12,99 | ISBN 9789043521277|

Wil jij kansmaken op dit boek? Klik dan op 'Doe mee'!

Zorg wel dat, voordat je meedoet met deze winactie, jouw gegevens up-to-date zijn!

De winaars van deze winactie zijn: 

Lianda, Hoogkarspel
Casper, Sneek
Hellen, Bovenkarspel
Anita, Amersfoort

Van harte gefeliciteerd!