Helaas je kunt niet meer deelnemen
Win één van de 3 exemplaren van de Nederlandse speelfilm Patria!

WIN: Patria vertelt een bijzonder stukje van de Nederlandse geschiedenis. Wil jij kans maken op de eerste Nederlandse speelfilm over de eerste wereldoorlog? Klik op de 'DOE MEE' button en maak kans!

De film 'Patria' vertelt het waargebeurde verhaal van Arthur Knaap, een Nederlands-Indische jongen die tijdens de Eerste Wereldoorlog als soldaat van het Vreemdelingenlegioen in de loopgravenoorlog terecht komt.

Rond de eeuwwisseling verhuist de familie Knaap naar Parijs vanwege de werkzaamheden van vader Otto. Bij het uitbreken van de oorlog vlucht de familie terug naar neutraal Nederland. Arthur besluit echter te blijven en meldt zich, mede aangetrokken door het avontuur, vrijwillig aan bij het Vreemdelingenlegioen om te vechten voor zijn geliefde Frankrijk. Aan het front wacht de jonge Arthur echter een grote ontnuchtering wanneer de gruwelen van de loopgravenoorlog hem in versneld tempo volwassen doen worden. Vanuit die loopgraven schreef Arthur brieven naar huis. Emotionele brieven met verhalen van de strijd en de tijdgeest. Deze brieven hebben als uitgangspunt gediend voor het filmscenario.

Bekijk de trailer hier!

 

Gefeliciteerd:
Lucy Jansen
jolanda velthuysen
Hetty Addicks

De DVD's worden zo snel mogelijk naar jullie opgestuurd!