Helaas je kunt niet meer deelnemen
Maak kans op één van de 8 DVD's Unbroken!

Unbroken is sinds 20 mei verkrijgbaar op DVD & Blu-ray! Wij mogen 4x een DVD en 4x Blu-Ray weggeven. Wil jij kans maken? Doe dan mee met de winactie van deze week!

Unbroken is een episch drama over het bijzondere leven van Olympisch atleet Louis "Louie" Zamperini (Jack O'Connell) geregisseerd door Academy Award® winnaar Angelina Jolie. De film was genomineerd voor 3 Oscars en heeft daarnaast 10 andere Awards op zijn naam staan.

Als jonge jongen kwam Louis vaak in de problemen, maar met hulp van zijn broer kan hij zich focussen op hardlopen en schopt hij het zelfs tot deelnemer aan de Olympische Spelen van 1936. Louis nam dienst in de Amerikaanse luchtmacht toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij overleeft 47 dagen op open zee alvorens hij gevangen wordt genomen door de Japanse marine en naar een krijgsgevangenis wordt overgebracht. Door zijn Olympische verleden wordt hij het favoriete doelwit van de hoofdbewaker.

De film is gebaseerd op de bestseller “Unbroken” (in het Nederlands vertaald als “De Zamperini Legende”), van Laura Hillenbrand. Unbroken van Angelina Jolie brengt het inspirerende waargebeurde verhaal over wilskracht en doorzettingsvermogen naar het witte doek.

Louie Zamperini
Voormalig Olympisch atleet Louis "Louie" Zamperini overleeft in 1943 een crash met zijn B-24 bommenwerper in de Stille Oceaan. Na 47 dagen op een vlot doorgebracht te hebben, spoelen de twee overlevenden (Zamperini en Phillips) aan op de Marshalleilanden waar ze onmiddellijk worden gevangen genomen door de Japanse Keizerlijke Marine. Zamperini werd in verschillende Japanse gevangeniskampen vastgehouden waar hij mishandeld en gefolterd werd. In augustus 1945 werd hij bevrijd. Zamperini was eerst als vermist opgegeven en een jaar en een dag na zijn verdwijning op zee als KIA (Killed in Action). Bij zijn thuiskomst werd hij als oorlogsheld verwelkomd.

Zie voor meer informatie over Unbroken ook de trailer en facebookpagina!

De winnaars zijn:

  • Petra Graafland
  • Floor van der Vlugt
  • Bryan Mac Gillavry
  • Mark Bastiaanse
  • Lenny van Wijnen
  • Evelien van Essen
  • Coby Boon
  • Anita van de Wijdeven