Zorgverzekeringen houden ons bezig: blijven of overstappen?

Blijven of overstappen naar een nieuwe zorgverzekering: het houdt veel vrouwen in zijn greep, zeker in december. Misschien loont het de moeite, maar het is ook weer zo’n gedoe. Hettestpanel.nl vroeg 1.079 vrouwen wat zij dit jaar met hun zorgverzekering doen. [image name=kind format=160 align=left left=5 right=5]

65% van de vrouwen sluit niet uit dat ze dit jaar van zorgverzekering veranderen. Ze zijn ondertussen overgestapt, hun besluit staat vast of ze overwegen het in elk geval. 6% van de vrouwen verandert (nagenoeg) jaarlijks van zorgverzekeraar.

De kans dat ze deze maand ook echt overstappen is reëel. Bijna de helft van alle vrouwen is in de afgelopen vijf jaar veranderd van zorgverzekering. Omdat de voorwaarden van de nieuwe verzekering beter aansloten bij hun persoonlijke situatie (43%), omdat de premie lager was (39%) of omdat hun zorgbehoefte veranderde (18%).

Overstapstress [image name=kortingsbedrag format=160 align=right left=5 right=5]
Bij 52% van de vrouwen begint het vergelijken medio november, al dan niet ingegeven door commercials van zorgverzekeraars op radio en tv. Bij 23% begint de onrust begin december, bij 11% twee weken later. Eind december zien we een eindspurt: op de valreep verdiept 14% zich van de vrouwen in de materie.
Zorgverzekering, eh… [image name=overstappen format=160 align=left left=5 right=5]
Er zijn nog genoeg vrouwen die zich liever niet met hun zorgverzekering bezighouden. 17% van de ondervraagde vrouwen verdiept zich niet in haar zorgverzekering. 10% van de vrouwen laat het afsluiten over aan hun partner of andere bekende.

Surf en vergelijk
Gelukkig is er internet. Voor twee derde van de vrouwen start hun oriëntatie op een vergelijkingswebsite, zoals Kieskeurig.nl. Hier komen dagelijks ruim 170.000 consumenten om producten, prijzen en winkels te vergelijken en de reviews van anderen te lezen. Voor de meeste vrouwen zijn de uitkomsten van vergelijkingswebsites ook doorslaggevend voor hun uiteindelijke keuze. Ook de websites van de zorgverzekeraars zelf zijn een hulpmiddel.

Ben jij er al uit? Blijf je bij je huidige zorgverzekering of switch je? Kijk op Kieskeurig.nl welke aanbieding het best bij jou past.