Xlens bril maakt lezen makkelijker en leuker
8.1

De negen kinderen met dyslexie of leesproblemen die de Xlens bril langer dan 7 weken hebben getest, merken stuk voor stuk dat lezen makkelijker gaat. En dan wordt lezen ook leuker. De bril krijgt gemiddeld een 8,1.

Twaalf kinderen begonnen aan het Xlens testpanel en negen hebben de testperiode van minimaal 7 weken afgerond. De Xlens bril kan dyslexie niet genezen, maar maakt het wel minder vervelend. Alle negen kinderen merken verschil: het lezen gaat makkelijker. “Ik ben er blij mee, omdat hij me zo goed helpt met lezen en werken op school”, zegt Rafen (8). Ook Gemmy (12) is blij met de Xlens bril, maar moet nog wel even wennen. “Ik moet hem steeds afwisselen met mijn gewone bril, als ik ga spelen enz.”

Meer rust voor de ogen[image name=xlens format=160 align=right left=5 right=5]
De speciaal ontwikkelde kleurenfilters van Xlens zorgen voor een andere filtering van het licht en verhogen de rust en concentratie, waardoor de ogen letters en woorden gemakkelijker kunnen verwerken. “Dané gaat met grote sprongen vooruit qua lezen”, vertelt moeder Sandrine. “Ze heeft anderhalf jaar leesachterstand ingehaald in vier weken! Verder heeft ze de bril graag op, omdat hierdoor alles rustiger kijkt. Ik merk dat ze langzaamaan lezen leuker begint te vinden.”

Minder moe[image name=quotesandrine format=160 align=left left=5 right=5]
Vijf kinderen merken dat ze het werktempo in de klas beter kunnen bijhouden. Ze voelen zich hierdoor ook minder moe aan het einde van de dag. De enige die zelf niet zo blij is met de bril, is Nathalie (15). “Het verschil met geen bril dragen is maar klein. Dan heb ik liever de bril niet op.” “Mijn tiener kennende zal ze dan de bril niet gaan dragen”, schat moeder Annette zo in.

Meer zelfvertrouwen
Ervaart de leerkracht ook verschil? Die van Daisy (10) zeker. “Die ziet dat ze de leerstof sneller oppakt en minder onzeker is”, zegt moeder Diana. Ook de concentratie en het zelfvertrouwen van Gemmy (12) zijn volgens haar leerkracht vergroot. Bij Willem (12) op school zijn ze ook blij met de bril, vertelt moeder Angelique. “De leerkracht zei dat hij beter leest en een betere concentratie heeft”. Willem blijft hem dan ook zeker gebruiken.

Benieuwd of een Xlens bril jou kan helpen?
Je vind hier meer informatie over Xlens en de kosten van een Xlens bril.

[image name=xlenstabel format=629 align=left left=5 right=5]