Resultaten voorspellingen 2016

Rutte eindelijk een relatie en Dafne Schippers goud!?

Vlak voor de jaarwisseling deed hettestpanel.nl onderzoek naar de voorspellingen voor 2016. Ruim 1.200 panelleden tussen de 12-77 jaar (gemiddeld 42 jaar) gaven hun voorspelling voor het nieuwe jaar. Lees hier de resultaten. We zijn benieuwd welke voorspelling uit zal komen!

Bang voor aanslag
Als eerste vroegen we onze landgenoten naar de belangrijkste gebeurtenis van 2016. Wat zou eind volgend jaar bovenaan staan in de nieuwsoverzichten? Velen blijken bang voor een aanslag in Nederland, waarbij vooral Amsterdam vaak wordt genoemd. Aan de andere kant verwachten mensen ook dat IS dit jaar wordt uitgeroeid en er weer vrede komt in Syrië.

Het privéleven van Rutte en Maxima
Veel mensen voorspellen het aftreden van Rutte en/of de val van het huidige kabinet. Een positievere voorspelling voor Mark Rutte is een mogelijke relatie. Sommige mensen denken dat het er dit jaar toch echt van gaat komen! ‘Mark Rutte krijgt een relatie (met een man natuurlijk ;) of met Mabel!)’ Het gerucht dat Maxima weer in verwachting is, zou zo maar eens kunnen kloppen. Ook de verkiezingen in de USA zien mensen als een hoogtepunt, met wellicht de 1e vrouwelijke president van Amerika; Hillary Clinton.

Goud
Dan de Olympische Spelen, de verwachtingen van ‘onze’ Dafne Schippers zijn hooggespannen. In totaal lopen de voorspellingen voor het aantal medailles sterk uiteen; van 0 tot maar liefst 85 medailles! ‘Laten we positief blijven: Nederland haalt een record aan medailles op de Olympische Spelen’ (Kevin, 31). Gemiddeld worden er 15 medailles verwacht.

Muzikale voorspellingen
Op muziekgebied voorspellen Nederlanders Marco Borsato als de meest succesvolle artiest van 2016, gevolgd door Guus Meeuwis, Anouk en Dotan. Ook minder gevestigde namen als Douwe Bob, Kensington, Martin Garrix en de deelnemers van de Voice Of Holland worden vaak genoemd. Zullen deze nieuwkomers in 2016 definitief doorbreken? Internationaal voorspellen de panelleden dat Adele en Justin Bieber de meest succesvolle artiesten zullen zijn.

Hollandse glorie
Welk tv-programma of serie zal in 2016 het meest worden bekeken? Programma's van Hollandse bodem worden gewaardeerd. ‘Boer zoekt vrouw’, ‘Wie is de Mol?’ en ‘GTST’ vormen de top 3. ‘Heel Holland Bakt’ en ‘Divorce’ maken de Nederlandse top 5 compleet. Opvallend vaak wordt ook ‘Game of Thrones’ genoemd, waar Carice van Houten in schittert.

Staat ons iets te wachten wat niemand heeft voorspeld? We gaan het dit jaar beleven en wensen je in ieder geval al het beste voor 2016!