PIPPO en Pompoen testpanel: Samen lezen, samen genieten
7.6

PIPPO en Pompoen zijn voorleestijdschriften om samen te lezen met jonge kinderen. Elke dag weer, als het aan de kleintjes ligt. 30 (groot)ouders hebben een exemplaar voor ons uitgeprobeerd. De uitkomst: quality time voor jong en oud.
[image name=quote1 format=160 align=right left=5 right=5]
“Een kind dat nog maar een paar woordjes kan zeggen en dan ineens ‘Pippooooooo’ roept.” Marianne (59) staat er versteld van hoe enthousiast haar kleinkind op het tijdschrift reageert. Ook Pompoen valt in de smaak. “Een moment samen met het kind, quality time”, vindt Theo (30). “Daarnaast is het ook nog leuk als de verhaaltjes leerzaam en leuk zijn.”

Voorlezen stimuleert taalontwikkeling en fantasie
8 op de 10 ondervraagde (groot)ouders van dit testpanel zijn ervan overtuigd dat samen een boekje lezen belangrijk is voor de opvoeding. Ze gaan er regelmatig voor zitten, omdat ze het kind op deze manier (meer) woordjes kunnen leren. Bovendien prikkelt voorlezen de fantasie. De zoon van Jeroen (41) ontdekt bij elke leesbeurt weer nieuwe dingen. “Liggend op het kleed met de zoekplaat van de familie Opstap voor zijn neus maakt Jari de opmerking: ‘De brandweerauto is de ladder vergeten, dom hè?’”

100% tevreden
Pompoen scoort gemiddeld een 8. Van de (groot)ouders die dit blad hebben gelezen, is iedereen (zeer) tevreden. “Elke avond werd er weer gevraagd om het blad helemaal voor te lezen”, zegt Johrans (34).[image name=quote2 format=160 align=right left=5 right=5]

Dagelijks ritueel toenemen
PIPPO krijgt een gemiddeld rapportcijfer 7,2. Bijna 9 op de 10 (groot)ouders zijn er (zeer) tevreden over. Een enkeling merkte dat het kind misschien toch net iets te jong is om aan voor te lezen. Maar ook dan is het samen zijn en samen doen goud waard. Bovendien: elke minuut is er een. Zeker als samen lezen een dagelijks ritueel wordt, zal de animo voor voorlezen toenemen.

Kijk voor meer informatie over het abonnement van Pippo: www.pippo.nl/sanoma en voor Pompoen: www.pompoen.com/sanoma. Tot 30 april 2015 ontvang je bij één van deze voorleestijdschriften een prentenboek cadeau. Vul de actiecode 15YFP in bij het afronden van je bestelling. [image name=quote3 format=629 align=left left=5 right=5]