Onderzoeksresultaten: relaxen we wel genoeg? Eh … nee!

Relaxen we wel genoeg? Eh … nee!

In samenwerking met Libelle en Prominent heeft hettestpanel.nl ruim 1400 Libelle-lezeressen gevraagd naar hun relaxgedrag en -voorkeuren. Hoe en waar relaxen zij het best? En wat doen ze dan het liefst? De opvallendste resultaten lees je hier.

Gemiddeld ontspannen Libelle-vrouwen zich vooral zittend. 43% zit graag op de bank, in een luie stoel of aan de eettafel. Om een boek te lezen, tv, film of serie te kijken of gewoon met een wijntje. 33% ontspant liever liggend, bijvoorbeeld in bed, relaxstoel of op de bank. Dineke (52) zit heerlijk achterover in haar relaxstoel en overziet dan alles. Stephanie (27) vindt het heerlijk om met haar dochters van anderhalf in de schommelstoel een boekje te lezen en Dizzy (59) zit ook graag in haar relaxstoel: "De stoel kan languit. Heerlijk!"

Van alle Libelle-vrouwen …
… relaxt 65% thuis het best
… probeert 73% zoveel mogelijk haar relaxmoment te pakken
… geniet 90% alleen al van het zitten op een fijne plek in huis
… ontspant 24% graag door te bewegen

Meer relaxen
We relaxen te weinig, zo blijkt. Drie op de vijf Libelle-vrouwen heeft niet genoeg tijd om te ontspannen, terwijl bijna 9 op de 10 aangeeft relaxmomenten juist nodig te hebben om met de drukte van alledag om te kunnen gaan. Om uit te rusten, het lichaam op te laden en bij te komen van eventuele stress. “Ik ben dan minder kribbig en moe, vrolijker en heb meer geduld,” legt Marije (31) uit. Lenny (33) vult aan: “Even ontsnappen aan de dagelijkse spanningen.” Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart vaker de boel de boel wil laten. Marije (33): “Alles loslaten en genieten van het hier en nu.”

Lees hier 4 Libelle-tips voor het ultime relaxmoment!