Minder telefoon, meer intimiteit blijkt uit VIVA’s sexonderzoek!

Wil je het spannend houden in bed, houd dan je mobiel uit de slaapkamer! Samen met VIVA onderzochten we de invloed van je mobiel op je relatie. Conclusie: de relatie met je telefoon zit je sexleven in de weg.

740 VIVA-lezers in de leeftijd van 25 tot en met 45 jaar hebben meegedaan aan VIVA’s sexonderzoek. De gemiddelde leeftijd is 34 jaar. 651 vrouwen en 89 mannen gaven hun mening en in totaal woont 83% samen.

De gebeurtenissen van je vrienden bijhouden, reageren op de verschillende app’s die je hebt ontvangen, een selfie uploaden op één van je socialmediakanalen, het laatste nieuws bekijken én even de mail bijwerken. We zijn altijd maar druk met onze mobiel. 69% van de respondenten kijkt gemiddeld minimaal 4 keer per uur op zijn of haar telefoon! Aan intimiteit besteden we veel minder tijd: de ruime meerderheid van de respondenten heeft gemiddeld maar één of zelfs minder dan één keer per week seks. En dat is zeker niet genoeg want de frequentie krijgt een magere 6,7. Gelukkig wordt de kwaliteit wel iets beter beoordeelt met een 7,5, maar dat kan natuurlijk altijd beter.

Misschien is het overdreven om te zeggen dat je liefdesleven beter gaat als je minder met je mobiel bezig bent, maar de ruime meerderheid - 57% van de VIVA-lezers - vindt de smartphone slecht voor de intimiteit binnen een relatie.

Benieuwd naar meer feitjes uit het onderzoek? VIVA 32 ligt in de winkel vanaf 5 augustus t/m 11 augustus 2015. Voor het volledige verslag koop je VIVA 32 hier online en ontvang je het tijdschrift thuis of bestel je hier de digitale VIVA 32 voor op je iPad of Android tablet.