Laat de Kärcher stoomreiniger het werk doen
8.2

Stevig boenen, bikken en schrobben hoeft niet met de stoomreiniger van Kärcher. De kracht van puur water doet het zware werk. De dertien vrouwen die hem voor ons hebben getest, waren onder de indruk.

Tegelwanden en –vloeren, al het sanitair in huis, kranen, het fornuis: je kunt het zo gek niet bedenken of de Kärcher is ervoor gebruikt. Ook kwetsbare oppervlakken als de afzuigkap en spiegels zijn ermee gereinigd. Daarvoor is de stoomreiniger zeer geschikt, vinden alle testers.

Dieptereiniging zonder chemicaliën
Schoonmaken, prima. Het hoort erbij. Maar dan wel graag met zo min mogelijk inspanning, en veel tijd moet het ook niet kosten. Alle dertien testers verwachten van hun schoonmaakmiddel dat het bacteriën doodt. En dan het liefst op een milieuvriendelijke manier, zegt de meerderheid. “Hij moet goed schoonmaken zonder agressieve schoonmaakmiddelen”, vindt Evelyn (50). 
[image name=quote1 format=160 align=left left=5 right=5]

Makkelijk in gebruik
De Kärcher stoomreiniger voldoet aan al deze eisen. Tien vrouwen vinden de stoomreiniger zonder meer makkelijk in het gebruik. Geen gesleep met zware emmers, water is snel opgewarmd en ook de moeilijk bereikbare plaatsen in huis maak je er makkelijk mee schoon. En dan is hij ook nog eens makkelijk op te bergen, vindt vrijwel iedereen.

Valt er iets te verbeteren?
Van Karin (46) had het waterreservoir wel wat groter mogen zijn. Maar dat wordt hij misschien te zwaar om te tillen, realiseert ze zich tegelijkertijd. Een andere verbetersuggestie is een stoomknop die je kunt vastzetten, vinden drie vrouwen. “Nu kreeg ik een lamme duim”, zegt Nanda (32).

Elf vrouwen grijpen voortaan naar de Kärcher als er moet worden schoongemaakt. Bijna iedereen zou hem aanbevelen bij familie, vrienden of kennissen. Als schoonmaken weinig tijd en inspanning mag kosten, een hygiënisch resultaat moet hebben en ook het hardnekkigste vuil moet kunnen verwijderen, dan laat een grote meerderheid voortaan de stofzuiger, mop en poetsdoek liever in de kast. De Kärcher kan hier prima aan tippen of doet het zelfs nóg beter.