iSensoric-vaatwasser van Siemens is één en al comfort
9.4

Is de iSensoric vaatwasser van Siemens de vaatwasser waarvan we dromen? De zuinige machine wast en droogt inderdaad perfect, is makkelijk in te ruimen en maakt bijna geen geluid, oordeelt ons testpanel. Hij krijgt een gemiddeld rapportcijfer 9,4.

Alle acht de testers zijn (helemaal) tevreden over het wasresultaat. “Ik had niet gedacht dat mijn vaat in zo’n korte tijd zo schoon en glanzend zou zijn!”, zegt Michelle (25). “De vaatwasser wast ongelooflijk schoon als ik het vergelijk met de vorige”, vindt Niels (29). [image name=quote1 format=160 align=left left=5 right=5]

Goed droogresultaat
Perfect wassen is één. Dat de schone vaat droog uit de machine komt, is ook een must voor de testers. Op één na is iedereen (helemaal) tevreden over het droogresultaat. Ria (65) vindt dat hij niet goed droogt op het eco-programma. “Er blijft water bovenop in de kopjes en bekers staan.” De vier personen die de glansDroog-functie hebben uitgeprobeerd, zijn hier (helemaal) tevreden over.

Intelligente techniek
Onderscheidend aan de nieuwe Siemens-vaatwasser is het iSensoric-systeem. Sensoren herkennen de hoeveelheid vaat en de machine past hier automatisch het waterverbruik, de temperatuur en de cyclusduur op aan. De ‘premium’-variant beschikt ook nog eens over het Zeolith®-droogsysteem voor een extra goed droogresultaat. De programmaduur in eenvoudig in te korten met varioSpeed. Alle acht de testers vinden deze mogelijkheid handig.

Handig in te ruimen
Elke keer weer spannend of alle vuile vaat in de machine past? Niet voor de acht testers. “Je kunt hem helemaal naar eigen wens indelen”, zegt Anne (38). “Rekken kunnen neergeklapt, zodat je ook pannen en schalen goed kwijt kunt.” Anneke (48) vond het lastig om de lade voor bekers en glazen te vullen. “De mokken gaan rechtop staan, waardoor er water op blijft liggen.” Voor haar zou de wijnglazenhouder een handige accessoire zijn. [image name=quote2 format=160 align=right left=5 right=5]

Nóg meer comfort
Sinds de uitvinding van de vaatwasser is ons leven er een stuk prettiger op geworden. Met de iSensoric-vaatwassers wil Siemens de consument nóg meer comfort bieden. En dat is gelukt, vindt ons testpanel. “Wij hadden nog niet eerder een vaatwasser met zo veel mogelijkheden, die zo stil is en zo goed wast en vooral droogt”, zegt Dennis (44).

 Deze vaatwassser bekijken? Bekijk hier de SN678X02TN en hier de SN69M002NL