In de ban van het Songfestival!

Onze panelleden worden enthousiast van het Songfestival. Nu Trijntje Oosterhuis de finale niet heeft mogen halen, maakt dat het kijken minder spannend. Maar de meeste vinden het Songfestival leuk omdat het een gezellige en gevarieerde muziekavond biedt. 89% van de 551 respondenten uit dit onderzoek kijkt dan ook waarschijnlijk.

Bij Songfestival denken we aan… [image name=resultaat1 format=160 align=right left=5 right=5]
38% van de respondenten gaven in zeer uitgesproken bewoordingen aan hoe positief zij tegen het Songfestival aankijken. Termen als: gezellig, feest, lachen, saamhorigheid, jeugdsentiment en vrolijkheid passeerden de revue. Natuurlijk is het niet ieders smaak want sommigen associëren het Songfestival eerder met: oubollig, fout, vriendjespolitiek en Ineke (64) verwoordt het bijvoorbeeld als “grote flauwekul”. Vooral  het samen kijken, het keuren van de liedjes en artiesten en het zien van de verschillende, soms wat aparte, inzendingen worden als leuke onderdelen van het Songfestival aangegeven. Het leukste aan het Songfestival vindt Eva (24): “Dat er in Nederland op dat moment alleen daarover wordt gesproken en mensen opeens een mening hebben.”

[image name=quote1 format=160 align=left left=5 right=5]

Deelname
Met nog vers in het geheugen en het succes van vorig jaar, wordt ‘Calm after the storm’ van The Common Linnets het meest als favoriete Songfestivalliedje genoemd. Op de voet gevolgd door all time favorite ‘Waterloo’ van ABBA. Als suggesties voor Nederlandse inzendingen volgend jaar zijn: O’G3NE door 21% genoemd, Caro Emerald (18%) en Dotan (12%). Zoals Tom (42) het aangeeft: “Het Songfestival geeft even het ‘vergeet de ellende’ en ‘geniet van de muziek’-gevoel .” Onze Songfestivalfans kunnen aanstaande zaterdag nog hun hart ophalen en de finale bekijken.