Nationale Complimentendag 2015: wuif de complimenten niet weg!

Van Koningin Maxima, Humberto Tan of Barry Atsma ontvangen jullie het liefst een compliment, zo blijkt uit de peiling waar jullie massaal aan hebben deelgenomen*. 

In het kader van de Nationale Complimentendag 2015 vroegen we jullie hoe vaak, waarover en van wie jullie een compliment zouden willen ontvangen. 42% van de vrouwen met een relatie geeft aan bijna dagelijks een compliment van haar partner te ontvangen. Dat is veel! Populaire complimenten zijn: "je bent prachtig" en "wat heb je mooie ogen", maar ook een compliment over de kookprestaties valt in goede aarde. 

Vrouwen wat onzeker op hun werk en in hun relatie
47% van de testers bevestigt dat complimenten juist over alledaagse dingen moeten gaan. Daarnaast zouden vrouwen vaker een complimentje willen ontvangen over hun rol binnen de relatie (19%) en over hoe ze functioneren op werk (18%). Dus heren, we nodigen jullie van harte uit hier zondag mee aan de slag te gaan. Een compliment geven over haar uiterlijk? Dat is niet persé nodig. Slechts 10% verlangt naar "wat heb je mooie ogen" of "wat zit je haar goed". 

Wie krijgt een compliment deze zondag?
Partners worden op de Nationale Complimentendag voornamelijk in het zonnetje gezet, voorspelt het onderzoek. Maar ook familieleden, kinderen en vrienden kunnen een compliment verwachten. [image name=Comp format=629 align=left left=5 right=5]

Tips voor het geven van een goed compliment

  • Maak het compliment persoonlijk en concreet, dus begin met ik en motiveer de 'waarom'!
  • Overdrijf niet, vrouwen prikken daar zo doorheen!
  • Verplaats je in degene die het compliment ontvangt. Via Robert ten Brink laten weten dat je iemand geweldig vindt, past niet altijd bij de ontvanger.  

'Joh dat is toch gewoon'
[image name=Dankje format=160 align=right left=5 right=5]Wuif complimenten niet weg met een ‘joh dat is toch gewoon’ of ‘dat had je niet hoeven zeggen’, zoals 1/5 van de vrouwen dat vaak doet. Hoe neem je een compliment in ontvangst? Door simpelweg ‘dankjewel’ te zeggen.

Ook bij complimenten werkt de kracht van herhaling, dus geef niet alleen een compliment met de Nationale Complimentendag!

* Peiling van hettestpanel.nl onder 1.589 vrouwen