ASUS Transformer Book Chi is het allebei
7.6

Met de ASUS Transformer Book Chi kun je alle kanten op. Letterlijk – vanwege zijn lichte gewicht en compacte formaat – en figuurlijk, omdat hij volop mogelijkheden biedt. De hybride van tablet en laptop scoort in onze test gemiddeld een 7,6.

Pak ik de tablet of is een laptop misschien handiger? Keuzes, keuzes. ASUS maakt het makkelijk met de ASUS Transformer Book T300 Chi. Als je het toetsenbord van het beeldscherm haalt, heb je een tablet. Zijn kleinere broertje, de T100, werkt net zo. “Hij is makkelijk om te switchen”, zegt Anneloes (28). “Hij kan net zo veel als een laptop, maar is net zo makkelijk in gebruik als een tablet.” [image name=quote1 format=160 align=left left=5 right=5]

Licht, compact, makkelijk mee te nemen
Alle testers vinden de ASUS Transformer Book Chi gemakkelijk voor onderweg door zijn lichte gewicht en compactheid. “De ASUS Chi heeft een handig formaat, en is daarom makkelijk mee te nemen”, zegt Elisa (25). Ook over de accuduur zijn de testers goed te spreken. Deze krijgt één ‘matig’, verder is iedereen (zeer) tevreden.

Van laptop naar tablet
Sanne (28) vindt de ASUS Transformer Book Chi een fijne laptop voor alledaagse dingen, zoals social media, e-mailen of tv-programma's terugkijken. Dan koppel je gewoon het toetsenbord los. Het toetsenbord is voor Elisa het grootste voordeel. “Als het scherm en toetsenbord aan elkaar vast zitten, werkt het veel fijner dan met een los, extern toetsenbord. Maar het toetsenbord is ook makkelijk te verwijderen, en als tablet werkt het ook perfect!” [image name=quote2 format=160 align=right left=5 right=5]

Even wennen
Een verbeterpuntje is volgens Elisa de gevoeligheid van het toetsenbord, maar dat is misschien ook een kwestie van wennen. En Samir (33) vindt dat de tablet wel erg warm wordt als je hem op schoot oplaadt. Ook het werkgeheugen is niet voor iedereen groot genoeg. Maar als je alle voor- en nadelen tegen elkaar wegstreept, blijft er een mooi, handig apparaat over.

Bekijk meer reviews van de Asus Chi op Kieskeurig.nl.