Voornemens 2015: Wat wil jij anders of beter doen?

Januari is de maand van de goede voornemens. Driekwart van de vrouwen heeft ze, blijkt uit een peiling onder 1.128 testpaneldeelnemers. Afvallen, meer sporten en gezonder eten: je kent het rijtje wel. Opvallend is dat een derde van de vrouwen ook wel een goed voornemen weet voor haar partner.

[image name=cijfer format=160 align=left left=5 right=5] Het begin van een nieuw jaar is traditiegetrouw het moment om te gaan afvallen (30%), gezonder te gaan eten (28%) en meer te gaan sporten (25%). Hiervoor hebben we geen goeroes, shakes en crashdiëten nodig. 2015 is het jaar van de no-nonsense: ‘gewoon’ doen en volhouden, is het devies. En waardoor gaat het dit jaar dan wél lukken? Door de lat niet te hoog te leggen, zegt 51%. Wél begint 32% pas lekker op maandag 5 januari, we moeten immers van het weekend nog kunnen genieten.

Winnen!
Start jij 2015 het liefst met veel verse biologische groente, die direct van de boer bij jou thuis bezorgd worden? Doe dan nu mee met de BeeBox winactie en maak kans op 1 van 12 groentepakketen.


Meer ‘me-time’
2015 wordt ook het jaar waarin we meer tijd gaan besteden aan onszelf. 23% van de ondervraagde vrouwen gaat vaker met een boek of tijdschrift op de bank, plant vaker een vast moment van ‘me-time’ in en zegt vaker nee tegen dingen waar ze eigenlijk geen zin heeft. Voor Klarie (35) is meer tijd hebben ook een state of mind. “Me minder druk maken over wat er allemaal nog moet gebeuren (afwas, was draaien, strijken, enz.), maar gewoon genieten van mijn kleine meisje.” [image name=quote format=160 align=left left=5 right=5]

Géén goede voornemens
Een kwart van de vrouwen doet niet aan goede voornemens. “Als je iets wilt veranderen in je leven, kan dat elke dag”, vindt Daniëlle (29). “Als de motivatie er is, maakt de datum niet uit.” Karin (43) is gestopt met goede voornemens. “Meestal komt er toch niets van terecht.” Ook Miriam (30) heeft ze niet. “Ik kan weinig dingen bedenken die ik zou willen veranderen”, zegt ze.

Niet aan goede voornemens hoeven doen, omdat je ‘gewoon’ gelukkig bent. Dat wensen we op de redactie van hettestpanel.nl jullie allemaal toe in 2015.
[image name=percentage format=629 align=right left=5 right=5]