Waldkorn-Pepernotenbol: elke dag 5 december
8.2

Bijna alle proevers van hettestpanel.nl zouden de Pepernotenbol van Waldkorn aanbevelen bij andere broodliefhebbers. Dat komt door de lekkere combinatie van desembrood en speculaaskruiden.

In vier bakkerijen in Nederland rook het al in oktober heerlijk naar pepernoten. Hier mochten onze zestig testers kennismaken met de Pepernotenbol van Waldkorn. Eerst zelf bakken, daarna proeven. [image name=q1 format=160 align=left left=5 right=5]

Zoetig, luchtig, smaakvol
De pepernotenbol scoort gemiddeld maar liefst een 8,2. “Het is een variatie op brood die heerlijk ruikt en smaakt, en vullend is”, zegt Cindy (39), die samen met haar dochter aan de proeverij meedeed. De dochter van Conny (51) heeft zich er bijna ziek aan gegeten, zo lekker vond ze het. “Heerlijk, vooral met die zoetige korst”, zegt Conny. “Het brood is luchtig met nét die smaak van pepernoten.”

Verrukkelijk lekker
Een dagje in de bakkerij was voor de testers een echte belevenis. Hoe vaak bak je nu zelf je eigen brood? “Mijn zoon vond het helemaal geweldig om mee te mogen helpen met bakken en proeven”, zegt Helene (49). “Hij zei: mam, die moeten we vaker kopen. Verrukkelijk lekker, niet te versmaden!” [image name=q2 format=160 align=right left=5 right=5]

Wie aan pepernoten denkt, denkt aan Sinterklaas. Wat onze testers betreft smaakt het brood ook heerlijk in de aanloop naar 5 december. Die aanloop mag voor driekwart van de testers best al in de herfst beginnen... Vanaf dan ligt de Waldkorn-Pepernotenbol op de plank bij de Waldkorn-bakker.