Testresultaten: PEDIGREE® Sticks, lekker kauwen en poetsen
7.8

Gebitsverzorgende tussendoortjes voor honden zijn een uitkomst als poetsen niet lukt. Honden kunnen er lekker op kauwen.

Heb jij weleens de tanden van een hond gepoetst? Als dat al lukte, was het waarschijnlijk wel even wennen, zowel voor de hond als voor het baasje. Het advies: een tussendoortje dat het gebit van de hond verzorgt zonder dat-ie er erg in heeft, PEDIGREE® Sticks bijvoorbeeld. 98% van ons testpanel ziet PEDIGREE® als een expert op het gebied van gebitsverzorging voor honden.

Positief effect
84% van de testers heeft de indruk dat PEDIGREE® Sticks een positief effect hebben op het gebit van zijn of haar hond. ‘Ik zie dat het tandsteen verminderd is, en ze heeft minder last van een slechte adem’, zegt Lindsey (24). Aggie (62) merkt dat de tanden van haar hond gladder aanvoelen. ‘Het is net alsof ze haar tanden poetst.’

Lekker kauwen
Pedigree® sticks zijn niet alleen goed voor het gebit, ze zorgen ook voor kauwplezier voor de hond, vindt 85%. ‘Zodra ze het zakje hoorden ritselen, stonden ze al klaar’, zegt Selma (56). ‘Een fijn idee dat ze het lekker vinden en tegelijkertijd ook iets gezonds aan het doen zijn.’ Ook bij de hond van Daphne (39) hebben de sticks het gewenste effect. ‘Ze kauwt er intensief op en haar gebit ziet er gezond uit.

Win-win
Ruim 9 op de 10 hondenbaasjes die de sticks voor ons hebben getest, zijn (zeer) tevreden en zouden ze aanbevelen bij andere hondenbezitters. ‘Mijn hond is er dol op en het is nog goed voor zijn gebit ook. Een win-win situatie’, zegt Kelly (26). 80% van de testers vindt PEDIGREE® Sticks zelfs beter dan andere merken.

Een enkele hond vond de sticks niet zo lekker. Sommige andere honden hadden de sticks juist razendsnel op. Is dat erg? Nee hoor, de actieve ingrediënten blijven ook na het kauwen hun werk doen. Blije honden, blije baasjes dus. 85% van de hondenbezitters die aan de test hebben meegedaan, overweegt nu vaker PEDIGREE® sticks te kopen.

Meer weten over PEDIGREE®? Klik dan hier!

Van de 129 hondenliefhebbers heeft de ene helft de DentaStix™ uitgeprobeerd en de andere helft de DentaFlex™.