Testresultaten: Essent-Nest  Learning Thermostat™. Lekker warm, lekker zuinig.
8.1

Met de door Essent geleverde Nest Learning Thermostat™ voelt het altijd comfortabel in huis. En minstens zo belangrijk: hij helpt energie besparen, mede dankzij de handige app.

8 van de 9 mensen die de Nest Learning Thermostat™ hebben getest voor Kieskeurig.nl, vinden dat deze het comfort in huis verhoogt. Hij onthoudt de temperatuur die je prettig vindt en zet zichzelf lager als je weg bent, zodat je geen energie verspilt aan het verwarmen van een leeg huis. Het stukje slimme techniek in huis krijgt van hen gemiddeld een 8,1.

Slimme thermostaat
‘Echt fantastisch dat deze thermostaat onthoudt wanneer je er wel of niet bent’, zegt Sacha (53).
‘En helemaal top om op afstand de thermostaat te kunnen bedienen via de app. Iets later thuis? Dan snel even bijstellen. En als mijn kinderen vergeten om de thermostaat lager te zetten als ze naar bed gaan, kan ik dat gemakkelijk even bijsturen.’

Blaadjes verzamelen: handig voor energie besparen
De Nest thermostaat helpt sowieso bewuster om te gaan met energie, omdat hij inzicht geeft in het verbruik. Hoe zuiniger je bent, hoe vaker het display een blaadje afbeeldt. ‘Ik heb in de beginfase steeds gekeken of het blaadje in beeld bleef, zo wist ik dat ik energiezuinig bezig was’, zegt Sacha. Bij Jeroen (42) in huis waren ook de kinderen daar erg op gefocust.

Op afstand bedienbaar
Alle testers vinden de Nest Learning Thermostat™ makkelijk te bedienen is, ook op afstand met de app. ‘De app ook graag voor Windows-toestellen geschikt maken’, tipt Jeroen.

Mooi design
Alle testers vinden verder dat de Nest Learning Thermostat™ een mooi design heeft.

Installatie
Ook over de installatie van de thermostaat zijn ze (zeer) tevreden. ‘De installateur was erg vriendelijk en gaf goede uitleg over het product’, zegt Anne (39).

8 van de 9 testers zou de Nest Learning aanbevelen. ‘Dat de thermostaat zichzelf uitschakelt bij mijn afwezigheid vind ik een groot pluspunt’, zegt Nadia (34). ‘Evenals dat hij ongeveer de tijd aangeeft wanneer het huis verwarmd zal zijn. Ook onthoudt hij mijn voorkeurstemperatuur.’ Zeker met de koude winterdagen kun je aan deze slimme thermostaat veel plezier beleven.

Benieuwd naar de het complete testrapport? Lees meer op Kieskeurig.nl