Helaas je kunt niet meer deelnemen
Leer jouw kind op een educatieve en leuke manier typen met DuckTypen!

Leer je kind op een educatieve en leuke manier typen met de Ducktypen online typecursus! Wil je jouw zoon of dochter leren typen? Laat hem/haar dan nu 2 weken lang de typecursus van Donald Duck testen!

DuckTypen is een online typecursus voor op de computer en combineert leeroefeningen met verschillende games. Het spelelement maakt de cursus verrassend en motiveert kinderen om te blijven spelen. Overal waar een internetverbinding is, kan jouw zoon of dochter inloggen en de cursus volgen. 

Hoe gaat dit testpanel in zijn werk?
Twee weken lang mag jouw zoon of dochter de DuckTypen cursus testen. Wanneer je (jouw zoon of dochter) geselecteerd bent, rekenen we ook echt op deelname. Voor de beste typevaardigheid wordt er geadviseerd om 5 keer per week een halfuurtje te typen. De testperiode vindt plaats van dinsdag 30 juni t/m 14 juli. Is er actief getest én de vragenlijst om een oordeel te geven is ingevuld, dan ontvang je ook nog een leuk Donald Duck pakketje. 

Geef je zoon of dochter nu op!

Begeleiding en de typecursus
De cursus is opgezet in samenwerking met typedocenten en volgt een beproefde methodiek. In de cursus is een virtuele mentor ingebouwd: meester Warbol. Hij legt duidelijk uit wat uw zoon of dochter moet doen. Elke ouder heeft een ouderdashboard. Hier kan je de voortang volgen en motiverende berichtjes sturen. De opdrachten in de cursus volgen een bestaande lesmethode met verschillende oefeningen: van losse toetsen tot meerdere rijen, tot opdrachten waarbij het hele toetsenbord wordt gebruikt.

Dyslexie
DuckTypen is geschikt voor kinderen met dyslexie. DuckTypen staat standaard ingesteld op de reguliere cursus. Heeft je zoon of dochter leesproblemen? Dan kan je via het ouderdashboard de cursus gemakkelijk omzetten naar de dyslexievariant. 

Voor meer informatie: website DuckTypen