Sony Xperia Z1 krijgt een 8,1 van het NUtech testpanel
8.1

De Sony Xperia Z1 wordt het vlaggenschip van Sony Mobile genoemd. Tien bezoekers van NUtech zijn geselecteerd om de telefoon te testen en hun kritische mening te geven over deze nieuwe telefoon. Ondanks enkele kleine minpunten geeft het testpanel gemiddeld een 8,1!

Het testen
Een mobiele telefoon die overweg kan met video, foto’s, e-mail, internet en de nieuwste apps, is al lang niet genoeg meer. Veel smartphonegebruikers zijn kritisch. Een helder en haarscherp scherm, een goede camera, een batterij die lang meegaat en innovatieve functies behoren inmiddels tot de eisen van gebruikers die een nieuwe telefoon willen aanschaffen. De Sony Xperia Z1 wil de strijd aan met de alle modellen in de smartphonemarkt. Tien NUtech bezoekers kregen de telefoon thuis en mochten ermee aan de slag!

Enthousiast testpanel
Het beeldscherm, de waterdichtheid en de camera-apps worden door de testers als zeer goed ervaren en krijgen een 9. Een van de testers noemt de Xperia Z1 “het ideale toestel dat vies en nat kan worden zonder dat deze kapot gaat”. Het ontwerp van het toestel en de camera zelf mogen op 8 punten rekenen. over het lichte gewicht en de handige cameraknop aan de zijkant van het toestel zijn de testers te spreken.

Enkele minpunten
Niet alles is positief aan de Xperia Z1. De smartphone wordt wat warm tijdens het opladen. Daarnaast verliest het mooie, grote scherm aan kwaliteit als de inkijkhoek niet optimaal is. Het scherm en het Android-besturingssysteem worden zowel positief als negatief beoordeeld en lijkt een kwestie van smaak.

Unaniem hoge waardering
Het testpanel geeft de Xperia Z1 gemiddeld een 8,1. Negen van de tien testers beveelt familie, vrienden of kennissen het toestel aan en acht testers gaven aan zelf wellicht de telefoon aan te schaffen.

Lees het complete verhaal en de beoordelingen hier op NUtech.nl