Helaas je kunt niet meer deelnemen
Meguiar’s New Car Kit getest en "Het resultaat mag er zijn!"

Wat is er nou prettiger dan een auto die er vanbinnen en vanbuiten als nieuw uitziet? De Meguiar’s New Car Kit biedt acht producten die je bolide optimaal verzorgen, en het Autoweek testpanel heeft ze allemaal in de praktijk getest. Zijn deze producten je geld waard?

"Hiervóór kende ik het merk Meguiar’s niet eens, maar mijn lak glanst zeker meer dan wanneer ik andere poetsmiddelen gebruik.” Vreemd genoeg was ruim de helft van de testers niet bekend met Meguiar’s, maar na het testen is iedereen erg enthousiast over de set poetsmiddelen van de Amerikaanse fabrikant. Maar liefst 95 procent van het panel beoordeelt de Kit als ‘goed’ of zelfs ‘zeer goed’, en meer dan tachtig procent van de deelnemers zou in het vervolg opnieuw kiezen voor de spullen van Meguiar’s.

‘Doet wat het belooft’
Meguiar’s New Car Kit bevat enerzijds drie producten om je auto grondig schoon te maken. Zo claimt Meguiar’s dat je kunt wassen zonder krassen met de microvezel washandschoen, terwijl de Ultimate Wash & Wax zorgt voor een mooie basisglans en de Water Magnet-droogdoek de auto snel weer droog heeft. Klinkt goed, en volgens ons panel maken de producten de claims waar.

“Meteen na het wassen zag ik minder kleine schades op de lak, terwijl ik daarvóór echt dacht dat het krassen waren”, zegt een panellid. Een ander vult aan: “Bovendien is het handig dat de droogdoek en washandschoen in de wasmachine kunnen en dus herbruikbaar zijn.”

Vijf andere producten zorgen daarna voor een goede bescherming en een langdurig resultaat. De Ultimate Wax is aan te brengen met “een nuttige zachte spons” en uit te poetsen met “een stevige doek die eveneens in de wasmachine kan”. Sowieso krijgt de herbruikbaarheid van de set veel lof.

En dan de banden: ons panel is te spreken over de kwaliteit van de Endurance Gel, maar “het opsmeren is wat onhandig, mede door de kleine spons”. Daar staat tegenover dat “het resultaat wel lang zichtbaar blijft”.

‘Bovengemiddeld goed’
Acht schoonmaak- en verzorgingsproducten voor minder dan zestig euro. Vinden we dat de moeite waard, heren en dames panelleden? “Goedkoop is anders, maar de producten van Meguiar’s zijn bovengemiddeld goed en het resultaat mag er zijn. Je krijgt bovendien behoorlijk veel waar voor je geld, al missen we nog een ruitenreiniger.” Waarvan akte. Afgezien daarvan: is Meguiar’s New Car Kit een aanrader voor mensen die hun auto weer als nieuw willen laten glimmen? “Absoluut!”, oordeelt ruim tachtig procent van ons panel.