Testresultaten Huawei P9: “Goed, degelijk en stijlvol”
8.6

Een compacte smartphone die prachtige foto’s en video’s maakt. De gloednieuwe Huawei P9 is razendpopulair. En niet zonder reden. Annemarie, Linde, Robert, Stephan en Vishwer probeerden hem twee weken lang. Hun gemiddelde cijfer: 8,6.

Vier van de vijf zou hun huidige telefoon zó inruilen voor een Huawei P9. “Je kan er onwijs veel mee,” zegt Annemarie (22). “Ik heb hem echt als een soort minilaptop gebruikt.” Volgens Linde (25) werkt de software prettig en is de telefoon goed en snel genoeg. “Ik heb geen moment gehad dat hij traag was voor mijn handelen” Ook Stephan (36) is enthousiast. “Beeld is helder. Met plezier naar Netflix en YouTube gekeken. Ook met spelletjes geen problemen ondervonden.” 

Details
De camerafunctie is het hoogtepunt van de Huawei P9. Alle testers vinden de cameraresolutie en de kwaliteit van de foto’s zeer goed. Annemarie (22): “Je maakt zowel met de frontcamera als de hoofdcamera zeer scherpe foto’s.” Ook Vishwer (22) is enthousiast. “Met één tik op het scherm komt er een haarscherpe foto tevoorschijn. Bij het inzoomen van een foto of video zie je duidelijk de details.” Robert (36) noemt de fotokwaliteit goed tot zeer goed. “Alleen de plaats van de lenzen zorgt weleens voor een onbedoelde vinger in beeld.” 

Strak
De vijf testers vonden de schermresolutie (zeer) gedetailleerd en de schermgrootte (zeer) goed. Ze zijn ook erg tevreden over het uiterlijk van de Huawei P9. “Hij ziet er strak uit, zowel de voor- als de achterkant,” vindt Vishwer (22). “Door het aluminium ziet hij er iets strakker uit dan zijn concurrenten. Ook voelt de telefoon in je hand stabiel aan.” Robert (36) is het daarmee eens. “Een goede, degelijke en ook stijlvolle telefoon,” concludeert hij. 

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!