Helaas je kunt niet meer deelnemen
Volkswagen Golf Sportsvan komt zeer goed uit de test!

Niels, Inge en Ap gingen de uitdaging aan: een week lang op pad met de Golf Sportsvan. Hoe komt deze uit de test? De Golf Sportsvan is een dynamische wagen met een krachtige motor en kan goed meekomen met het verkeer. “Hij heeft alles wat je van een MPV mag verwachten, maar is toch een Golf gebleven” en dat verdient een 8,5 van onze testers!

Rijdt als een zonnetje en is van alles voorzien!
"De Golf Sportsvan rijdt fijn" oordelen de testers. “De auto schakelt goed en trekt lekker op. Hij heeft een goede wegligging, ook in de bochten”, aldus tester Ap. En die goede wegligging nodigt Niels uit om nog wat extra gas te geven.”De cruise control zorgt voor extra rijcomfort.” 

Ook de hoge zit is prettig en geeft dus beter zicht op het verkeer. “De instelmogelijkheden van de stoel en het stuur maken dat je zit als een vorst”, zegt Ap.  Daarnaast zorgt de hoge zit volgens Inge voor “Weinig dode hoek”. Bovendien vermindert Front Assist de kans op een aanrijding met een voorligger, wanneer het druk op de weg is. De Golf Sportsvan is verkrijgbaar met 20% bijtelling. Dit is voor Niels een absolute must. Zijn ideale auto moet ook betaalbaar zijn.

Is de Golf Sportsvan ook een aantrekkelijke gezinsauto?
Zeker weten, oordelen Niels en Inge. Niels: “Het verrassende van de Golf Sportsvan is dat je van buiten niet ziet hoe ruim hij van binnen is.” Er is ruimte zat voor de kinderen op de achterbank en de stoeltjes zijn gemakkelijk te installeren. Dankzij de verstelbare achterbank en gelijkvloerse laadruimte past alles “Met gemak”, zegt Inge. “Fijn dat de auto zo ruim is, want er moet heel wat bagage mee: Maxi-Cosy, luiertas, wandelwagen, soms een campingsbedje, skeelers, fietsjes, noem maar op. Ook praktisch voor de weekboodschappen – drie kratten!”. 

Alles kan dus mee, en méér
Niet alleen een gezin met kids profiteert van alle ruimte die de Golf Sportsvan met zich mee brengt. “Koffers en tassen, de koelbox, klapstoelen: alles past er moeiteloos in”, heeft Ap ervaren. “Zijportier open en de achterbank is heel eenvoudig met een handeltje naar voren en naar achteren te schuiven. Fietsendrager achterop en/of de caravan mee en het is een heerlijke auto om ermee op uit te trekken.”

Het oog wil ook wat
Met een auto wil je ook goed voor de dag kunnen komen. Dat kan met de Golf Sportsvan. Hij is sportief, maar niet té. Ook van binnen is de auto ingetogen vormgegeven. Een dashboard zonder toeters en bellen en toch zit alles wat je nodig hebt zit erop, zoals een navigatiesysteem met groot scherm wat zich heel gemakkelijk laat bedienen.

Kijk hier voor meer informatie over Volkswagen Golf Sportsvan

[image name=drietype format=629 align=left left=5 right=5]