Wat is jouw snack-excuus?

Vrouwen die nooit snacken, zijn op één hand te tellen. De meeste vrouwen houden wel van iets zoets of hartigs tussendoor. Maar waarom zoeken ze daar dan vaak een goed excuus voor?

Twee derde van de Nederlandse vrouwen eet (bijna) dagelijks een of meer tussendoortjes, blijkt uit ons onderzoek. En waarom ook niet? ‘Als je zin hebt om lekker te snacken moet je dat vooral doen!’, zegt Carola (31). ‘Geniet ervan!’

Carola is echter in de minderheid: 63% van de vrouwen zoekt naar een goede reden of excuus voor het ‘moment van zwakte’, zoals ze dat toch vaak ervaren. Veel gehoorde redenen om dan toch een pak of zak van het een of ander open te trekken zijn: dat heb ik wel verdiend, morgen ‘balans’ ik het wel weer recht, en: samen snacken is gewoon gezellig.

We hebben 1.395 vrouwen ondervraagd over hun excuses en redenen waarom zij zich toch soms laten verleiden tot een tussendoortje. 72% vindt dat ze af en toe mag genieten van een lekkere snack, bijvoorbeeld na een lange dag werken of een tegenvaller. Of zoals Chantal (38): ‘Vanavond weinig gegeten, ik ben ongesteld of: het is tenslotte weekend’.

Een andere tactiek hanteert Cynthia (47): ‘Vragen aan een ander of ze er zin in hebben en dan zelf mee-eten’. Zo blijkt uit het onderzoek dat 56% een ‘partner in crime’ zoekt om samen te snacken, om het minder erg te maken.

Bekijk de video voor nog meer openhartigheden van de Nederlandse vrouw over haar snackgedrag.

Met welke reden snack jij? Ben jij ook een ‘excuus-snacker’, of heb jij geen goede reden nodig om gewoon lekker van een tussendoortje te kunnen genieten? We hopen dat laatste.

Afbeelding: NU.nl / iStock