Onderzoeksresultaten: De perfecte deurkruk maakt het interieur helemaal af

Onderzoeksresultaten: De perfecte deurkruk maakt het interieur helemaal af

Deurkrukken: we raken ze dagelijks aan, en kijken er elke dag naar. En toch zien we ze over het hoofd als we ons interieur een metamorfose willen geven.

Magazines, websites en tv-programma’s over interieur en design zijn niet voor niets zo populair. We besteden graag geld (gemiddeld € 88 per maand) en tijd (gemiddeld 11 uur per mand) aan de inrichting van ons huis. Maar de deurkrukken zien we daarbij over het hoofd, laat onderzoek onder 1.438 vrouwen zien. 

8 op de 10 vrouwen geven graag geld uit aan hun interieur. Het weerspiegelt hun identiteit. Details in een interieur zijn belangrijk, vindt 95 procent. Gek genoeg heeft ruim de helft nog nooit overwogen om de deurkrukken in huis te vervangen. “Ik heb er eigenlijk gewoon nooit aan gedacht dat dit wel eens de finishing touch zou kunnen zijn”, zegt Sharon (25).

Metamorfose
Maar 45 procent van de vrouwen heeft aandacht besteed aan de deurkrukken in hun woning. Willy (54) bijvoorbeeld: “Ik heb de deuren een metamorfose gegeven door ze te schilderen, met mooie design deurkrukken voor een luxe uitstraling.” Ook Eva (25) heeft de deurkrukken vervangen. “De deurkrukken die ik nu heb gekocht, passen beter mij het interieur van mijn woning”, zegt ze. “Ondanks dat het een klein detail is, maakt het wel de woning af. Met name de woonkamer waarbij je tegen de deur aankijkt.” 

Kwaliteit en design vinden we belangrijk
Driekwart van de vrouwen vindt het belangrijk dat deurkrukken van hoge kwaliteit zijn; je gebruikt ze immers vaak. Maar dan wel graag een design deurkruk, want hiermee geef je het interieur de finishing touch, vinden bijna net zo veel vrouwen. Ook de prijs is belangrijk: voor 70 procent. Het materiaal, hoe de deurkruk aanvoelt en hoe hij werkt, geeft voor minder dan de helft van de vrouwen de doorslag.

3 op de 4 vrouwen zouden hun deurkrukken het liefst in dezelfde stijl hebben als de rest van het interieur. Met het budget dat ze gemiddeld aan hun interieur besteden, zouden ze in één jaar de belangrijkste deuren van een nieuw beslag en krukken kunnen voorzien, om daar nog jaren lang van te kunnen genieten.

Geïnteresseerd in de collectie deurkrukken en deurbeslag van Intersteel? Bezoek dan www.intersteel.nl.