Onderzoeksresultaten: Ik ga op vakantie en neem mee...

Je tablet, camera of toch liever je e-reader? ASUS was benieuwd naar wat er aan elektronica meegaat in je koffer.  De leukste resultaten en reacties uit de bijna 1800 ingevulde enquêtes.
Tamara (28) gaat op vakantie voor een complete digital detox, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Maar liefst 99% van alle vakantiegangers neemt de mobiele telefoon mee op reis. “Handig om altijd bereikbaar te zijn, ook in je vakantie,” vindt José (35). Daarom pakt ook 72% opladers en adapters in. Ruim de helft stopt een tablet in de koffer en 38% neemt een compact camera mee. Ruim een kwart kiest voor een e-reader. Ashley (24): “Scheelt veel kilo's in je koffer!”

Zware koffer
Een paar jaar geleden zag de bagage er nog heel anders uit. Mp3-spelers, laptops, portable dvd-spelers en gamecomputers staan niet meer in de top vijf. Men schat nu zo'n 2,6 kilo aan elektronica mee te nemen. Bijna negen op de tien neemt dit mee voor eigen gebruik en bij 13% blijkt waarschijnlijk achteraf dat de helft van alle elektronica niet persé mee had gehoeven. Ruim een vijfde laat elektronica thuis omdat de koffer anders te zwaar wordt.

iPad
Wat is handig op vakantie? “Alleen een smartphone is genoeg om alles mee te doen en toch een ontspannen vakantie te hebben,” aldus Milou (49). Nina (37) vindt een powerbank om de telefoon tussentijds zonder stopcontact op te laden superhandig en Barbara gaat niet weg zonder haar iPad. “Geschikt voor bijna alles: foto's en filmpjes maken en bekijken, de kinderen bezighouden, navigatie, lezen, spelletjes doen en voor werk.” Leonie (22) vindt het ook heerlijk om op de tablet af en toe Nederlandse televisie of een filmpje te kijken.