Helaas je kunt niet meer deelnemen
Doe mee aan dit taboe doorbrekende onderzoek over menstruatie en win een kwartaalabonnement op de VIVA!

Een gezonde vrouw is ongeveer 1.600 dagen in haar leven ongesteld. Dagen van ongemak, want ongesteld zijn is geen pretje. Helemaal op jonge leeftijd. Wist jij bij je eerste ongesteldheid wat er precies met je lichaam gebeurde? En was het voor jou vooral een excuus om niet te hoeven gymmen of een maandelijkse periode van schaamte?

Een normaal biologisch proces van het vrouwelijk lichaam wordt in veel landen helaas omgeven door een web van taboes en fabels. Plan Nederland komt op voor gelijke rechten en kansen van meisjes wereldwijd. Doe mee aan een kort onderzoek over menstruatie en draag hiermee bij aan een campagne van Plan Nederland waarmee het aandacht vraagt voor meisjes in ontwikkelingslanden die tijdens hun menstruatie niet naar school kunnen en worden buitengesloten. Je maakt bovendien kans op één van de 15 kwartaalabonnementen van VIVA*.

Aanleiding onderzoek
In Uganda is menstruatie voor jonge meisjes meer dan alleen ongemak. 28% van de meisjes in Uganda blijft door het gebrek aan maandverband en sanitaire voorzieningen tijdens hun menstruatie thuis van school, wat leidt tot leerachterstanden en vroegtijdig schooluitval. Plan Nederland richt zich met één van haar projecten op het beschikbaar stellen van duurzaam en goedkoop maandverband aan 150.000 meisjes en jonge vrouwen.

* Abonnement voor 3 maanden, dus 12 nummers. Wordt vanzelf stopgezet.