Chocola delen is populair

Chocola eten we graag samen met anderen. Zolang we ook af en toe een genietmomentje voor onszelf kunnen hebben natuurlijk.

8 op de 10 Nederlanders vinden zichzelf heel makkelijk in het delen van spullen, blijkt uit het onderzoek dat hettestpanel.nl heeft  gehouden voor Mars Nederland onder 2.107 mensen*. Bijna 9 op de 10 zijn zelfs bereid om álles te delen. Met hun partner, dat wel. En het hangt er natuurlijk ook van af om welke spullen het gaat.

Chocola delen is populair
Chocola delen we het liefst. 89% van de ondervraagden doet dat graag. Parfum en een glas bier of wijn wil 73% ook wel delen. Dingen die we liever voor onszelf houden zijn – niet zo heel verrassend – onze partner en de tandenborstel.

Dat mensen zo graag hun chocola delen, was voor Mars Nederland de reden om Bites te introduceren: stukjes ter grootte van een dobbelsteen van de bekendste chocoladerepen in Nederland: Snickers, Twix en Mars.

Vrouwen delen vaker dan mannen
Vrouwen delen over het algemeen net iets gemakkelijker met anderen dan mannen, zeker als het gaat om kleding, parfum, de laptop en een glas bier of wijn. Als het gaat om chocola, zijn vrouwen echter net iets minder bereidwillig om te delen. 29% van de vrouwen vindt dat chocolade eten af en toe ook even een genietmomentje voor jezelf moet zijn, tegenover 21% van de mannen.

Samen eten, samen delen
Bijna de helft van de ondervraagden deelt regelmatig eten met collega’s – vrouwen net iets vaker dan mannen.En wat is er romantischer dan tijdens een etentje bij kaarslicht met een geliefde elkaar hapjes laten proeven, of samen van één bord prikken? 67% van de ondervraagden vindt het prima om een voorgerecht te delen. En bij het hoofdgerecht (76%) en dessert (77%) hebben veel mensen daar nog minder moeite mee. De link tussen desserts en chocola is natuurlijk snel gelegd…

*Onderzoek & analyse door hettestpanel.nl onder 2.107 leden.